Desserter Glutenfri

Bringebær- og limesorbet

Er sorbet sunnere enn iskrem? Uansett hva man spiser er det alltid lurt å velge de sunneste alternativene. All energien i sorbet kommer fra enkle karbohydrater, sukrose og fruktose i dette tilfellet. Det er fordi sorbet lages av fruktpurè og sukkerlake. Iskrem består hovedsaklig av melk, fløte, egg og sukker, og inneholder derfor det usunne mettede fettet i tillegg til sukrose. Sorbet er ikke sunt, men i hvert fall litt sunnere enn iskrem.

Oppskriften inneholder færre kalorier enn sorbet kjøpt i butikk!

Ingredienser
600 g frosne bringebær
2 dl sukkerlake
Saften fra 3 lime

Sukkerlake
Kok opp 2 dl vann og tilsett 250 gram sukker.
Avkjøl når blandingen er blitt homogen.

Sorbet
Ha bringebær, limejuice og sukkerlake i en blender og kjør det fint.
Kjør smeten i en ismaskin til ønsket konsistens (ca 30 minutt) og server umiddelbart!
For å lage sorbét uten ismaskin må man røre med jevne mellomrom mens den fryses.

Næringsinnhold per 100 gram
Energi 113 kcal
Protein 0,6 g
Fett 0,2 g
Karbohydrat 25,6 g
Tilsatt sukker 23,8 g
Kostfiber 2,5 g

Foto: Thomas Skorpen

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply