Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Sauser & krafter Supper & gryter

Chili sin carne

Chili sin carne er rett og slett en Chili con carne uten kjøtt. Det er en sunn og mettende rett med herlige smaker som inneholder viktige næringsstoffer som proteiner, kostfiber, vitaminer og mineraler.

Det er også et fint alternativ til en kjøttfri middag eller en lunsjrett som kan lages dagen før og tas med jobb. Jeg lager alltid minst dobbel oppskrift og lager vegetarlasagne neste dag, i tillegg til noen ekstra porsjoner som havner i fryseboksen.

Du kan gjerne mikse og trikse litt med de grønnsakene du har tilgjengelig. Har du persillerot eller kålrot liggende i kjøleskapet kan du gjerne bruke det i stedet for sellerirot. Det viktigste er at det er nok tomater i gryten.

Lag gjerne dobbel porsjon så kan du lage en fantastisk vegetarlasagne av restene!

csc_f
Oppskriften gir minst 4 porsjoner.

Ingredienser
200 g tørkede brune eller røde bønner
1 stor løk i grove terninger
2 gulrøtter i grove terninger
150 g sellerirot i grove biter
800 g skollede tomater / 2 bokser hermetiske tomater
1/2 snittet purreløk eller 2 vårløk
4 finhakkede hvitløksfedd
1 finsnittet chili
1 ss rapsolje
1-2 ss sukker
1 ss eddik
5 laubærblad
0,5 dl vann
Salt
Nykværnet pepper

Jeg anbefaler å lage Chili sin carne i en støpejernsgryte på minst 4 liter.

Fres løk, gulrot, sellerirot, chili og hvitløk i olje i en stor gryte.
Tilsett sukker og eddik.
Tilsett tomater og fres i ca 10 minutter til.
Ha i purreløk og laubærblad.
Tilsett vann og kok opp.
La deretter gryta småkoke i ett par timer før du tilsetter bønnene.
Kok bønnene møre i en annen gryte med kun vann.
Fjern skummet som oppstår når bønnene kokes med en skje.
Juster gryten med vann dersom det trengs, bruk gjerne kokevannet (kraft) fra bønnene.
Smak til med salt, sukker, pepper og eddik.
Server gjerne med nybakt grovbrød!

En porsjon gir 280 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply