Glutenfri Lunsj & middagsretter Supper & gryter

Gazpacho

Gazpacho er en grønnsakssuppe basert på tomat og andre friske grønnsaker som paprika og agurk. Det er en spansk nasjonalrett som stammer tilbake til 1200-tallet, og er fortsatt meget populær i latinamerikanske land.

Denne suppen kan alle lage! Ha ingrediensene i en blender, trykk på play, la den kjøre i et minutt og server. Enklere blir det ikke!

En suppe som utelukkende består av rå, friske grønnsaker er selvfølgelig også veldig sunn. Ved å ikke varmebehandle grønnsakene beholdes flere av vitaminene og mineralene. Suppen inneholder mye væske og svært få kalorier, noe som gjør den perfekt på en varm sommerdag! Hvis man ønsker en større metningsverdi kan suppen serveres med avocadoterninger.

Oppskriften gir fire porsjoner

Ingredienser
3 tomater
½ (200 g) agurk
1/3 (100 g) squash
1/3 (100 g) aubergine til suppen
1/3 (100 g) aubergine til garnityr
1 snack paprika
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje til steking
Salt

Ha alle grønnsakene i en blender, kjør det fint og smak til med salt.
Kutt 1/4 aubergine i terninger og stek på middels varme i olivenolje.
Server suppen kald med stekt aubergin og brødkrutonger.

Næringsinnhold per porsjon
Energi 124 kcal
Protein 1,8
Fett 11,3
Mettet 1,6
Enumettet 8,4
Flerumettet 1
Karbohydrater 3 g
Kostfiber 2,4 g
Kalsium 28 mg
Jern 0,6 mg
Magnesium 26 mg
Fosfor 46 mg
Vit A 36 RAE
Vit E 2,4 alfa-TE
Folat 28 ug

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply