Alle oppskrifter Desserter Glutenfri

Grapefruktfromasj med yoghurt naturell

Jeg er fullt klar over at desserter i utgangspunktet ikke skal være sunne, men jeg har trosset reglene og laget en sunn dessert. Sunn på den måten at den inneholder lite kalorier, ca 171 kcal per porsjon. Oppskriften inneholder likevel en del sukker, og derfor velger jeg å kalle den en dessert i stedet for et mellommåltid.

Fromasj inneholder tradisjonelt sett tre store energikilder; sukker, egg og fløte. I denne oppskriften er sukkermengden redusert, mens fløte og egg er byttet ut med yoghurt naturell. Det gjør selvsagt fromasjen mindre mektig og kanskje litt kjedelig. For å forhindre at dette ikke forblir en kjip “helsedessert” har jeg derfor tilsatt grapefrukt. Med sin syrlige og bitre tilstedeværelse løfter grapefrukten retten til en interessant dessert, med et litt høyere kaloriinnhold enn en porsjonsyoghurt.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
300 g yoghurt naturell
100 g grapefruktpurè
100 g sukker
4 plater gelatin

Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter.
Skrell 1 grapefrukt og kjør den i blenderen til purè.
Mål opp 100 g grapefruktpurè i et litermål.
Tilsett sukker og kjør med stavmikseren.
Rist vannet av gelatinplatene og smelt dem i en bolle over vannbad.
Tilsett gelatinen i grapefrukt- og sukkermiksen og rør godt.
Bland i yoghurten med en slikkepott og rør godt.
Sett i former og avkjøl i kjøleskapet.
Server gjerne med frisk grapefruktpuré og granateple!

En porsjon gir 171 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply