Gresk salat er et resultat av tilgjengelige og ikke minst fantastiske råvarer. For å skape denne udødelige retten har grekerne rett og slett blandet sammen det beste av råvarer de fant rett utenfor døren sin. Salaten består av fetaost, oliven og olivenolje i kombinasjon med friske grønnsaker og urter.
Enkelt og greit, smakfullt og næringsrikt!
Oppskriften gir 4 porsjoner
Ingredienser
200 g fetaost i terninger
6 tomater i grove biter
1 agurk i grove biter
2 paprika i grove biter
4 sjalottløk i skiver
40 oliven med sten
4 ss Dauro olivenolje
Frisk basilikum
Frisk oregano
Maldon havsalt
Kutt grønnsaker og ost i passende biter.
Ha grønnsaker, ost, urter og olivenolje i en bolle og bland sammen.
Dryss over havsalt og server!
Næringsinnhold per porsjon
Energi 332 kcal
Protein 11,4 g
Fett 27,9 g
Mettet 9,7 g
Enumettet 14,9 g
Flerumettet 2,0 g
Karbohydrater 6,9 g
Kostfiber 5,8 g
Kalsium 254 mg
Jern 1,9 mg
Vit A 251 RAE
Vit E 5,2 alfa-TE
Vit B9/folat 58 ug
No Comments