Alle oppskrifter Glutenfri Lunsj & middagsretter Salater

Grønn salat

Grønn salat er kanskje Norges mest spiste salat og serveres ukentlig i de tusen hjem. Så hvorfor gidder jeg å publisere en slik oppskrift når det finnes så mye annet spennende å skrive om? Fordi jeg ønsker å vise at enkel mat kan smake fantastisk!

Denne oppskriften er et veldig godt eksempel på hvordan ”riktig” behandling av gode råvarer tar matlagingen din til et høyere nivå. Friske grønnsaker og kanskje verdens beste olivenolje, Dauro, er alt som skal til!

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
100 g spinat
1 avokado i terninger
2 tomater i terninger
1 pk sukkererter delt i 2
1 pk aspargesbønner delt i 2
1 brokkoli, ca 300 g i små buketter
2 ss Dauro olivenolje
Ferske oreganoblader
Maldon havsalt

Sett på en gryte med vann til koking mens du forbereder grønnsakene.
Kok sukkerertene i 30 sek og avkjøl i isvann.
Kok aspargesbønnene i 90 sek og avkjøl i isvann.
Kok brokkoli i 2 minutter og avkjøl i isvann.
Dander grønnsakene på et serveringsfat slik.
Server med Dauro olivenolje og havsalt!

*Bruk en sikt til å dyppe grønnsakene i kokende vann.

Næringsinnhold per porsjon
Energi 204 kcal
Protein 5,9 g
Fett 16,2 g
Mettet 2,9 g
Enumettet 10,5 g
Flerumettet 1,8 g
Karbohydrater 5,2 g
Kostfiber 7,9  g
Kalsium 114 mg
Jern 2,5 mg
Vit A 140 RAE
Vit E  4,0 alfa-TE
Vit B9/folat 96 ug

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply