Glutenfri Lunsj & middagsretter Supper & gryter

Grønn suppe med posjert skrei

Hvis kostholdet betyr noe for deg bør grønnsakssupper stå på menyen. Rett og slett fordi de er proppfulle av næringstoffer og er svært kalorifattige. I denne brokkolisuppen er det tilsatt smak i form av koriander for å gi den en ny dimensjon. Tilberedning av fisken foregår ved posjering i gryte med steketermometer. Dette gir god kontroll og fløyelsmyk konsistens. En alternativ løsning kan være å tilberede fisken i dampovn eller sousvide. Da får man mer kontroll og kan servere nærmest perfekt tilberedt fisk. Posjering derimot koster deg en brøkdel og gir mer enn godt nok resultat!

Oppskriften gir 4 porsjoner

Ingredienser
2 brokkoli
100 g spinat
Koriander etter smak, minst ½ potte
600 g skrei/torskefilet

Del torsken i passende stykker og temperer den på kjøkkenbenken i 30 minutter før posjering.
Kutt brokkolien i grove biter, ha den i en gryte, dekk med vann og kok al dente.
Ha brokkoli, spinat og koriander i en blender, tilsett litt av kokevannet og trykk på play.
Juster med kokevann til ønsket konsistens og hold suppen varm i blenderen mens fisken posjeres.
Posjer torsken i en gryte med vann som holder 65-80 grader vha steketermometer.
Posjeringstid vil avhenge av temperatur og størrelsen på fiskestykkene.
Fiskestykker à 35-50 gram tar ca 3-5 minutter å posjere.

Næringsinnhold per porsjon
Energi 178 kcal
Protein 33,9 g
Fett 1,1 g
Karbohydrater 4,3 g
Kostfiber 6,3 g
Kalsium 124 mg
Jern 2,2 mg
Natrium 151 mg
Kalium 1494 mg
Magnesium 89 mg
Fosfor 428 mg
Vit A 150 RAE
Vit B9/folat 105 ug
Vit C 102 mg

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply