Alle oppskrifter Glutenfri Sauser & krafter

Grønnsakskraft

Buljongterninger er en enkel måte å tilføre smak til sauser, supper, ris og lignende. Problemet er bare at de er veldig salte. Lager du kraften selv er det ikke nødvendig å tilsette salt. Hjemmelaget grønnsakskraft smaker også mye bedre enn buljongterninger. En god kraft kan serveres sammen med friske grønnsaker som en suppe, eller brukes som en base i mer avanserte supper og sauser.

Oppskriften gir ca 2 liter kraft.

Ingredienser

2 liter vann
3 middels store løk i tynne skiver
3 middels store gulrøtter i tynne skiver
100 g rotselleri i små biter
1 finsnittet purreløk
10 sjampignon i tynne skiver
3 tomater i tynne skiver
10 pepperkorn
5 laubærblad
Litt grovhakket persille

Kutt alle grønnsakene i tynne skiver og ha i en gryte (minst 4 liter).
Bruk gjerne en støpejernsgryte med lokk for å holde bedre på varmen.
Hell over vann og tilsett pepper, laubærblad og persille.
Kok opp og la det trekke i minst 3 timer.
Sil av og avkjøl kraften.
Oppbevar i kjøleskap i noen dager eller frys ned til en senere anledning.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply