Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Salater

Kikerter med hvitløk og chili

Det er mange fordeler ved spise kikerter bortsett fra at de smaker godt. De er kolesterolsenkende, forebygger diabetes og er bra for tarmfloraen. Kikerter er også en god karbohydratkilde som i tillegg er rik på proteiner, kostfiber og andre essensielle næringsstoffer. Med andre ord er kikerter et sunt alternativ til ris og pasta. Kikerter smaker like godt til fisk, kylling, kjøtt eller en frisk grønn salat.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
250 g tørkede kikerter *
5 revet hvitløksfedd
1/2 grovhakket chili med frø
10 sjalottløk i skiver
1 neve grovhakket persille
2 ss rapsolje
Salt

Kok kikertene møre i vann eller grønnsaksbuljong og hell av vannet.
Fres hvitløk, chili og sjalottløk lett i rapsolje.
Ha i kikertene og stek lett sammen med grønnsakene
Ha over persille og bland godt sammen.
Smak til med salt og server!

* Tørkede kikerter må bløtlegges i noen timer, gjerne over natten i kjøleskapet.

En porsjon gir 329 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply