Alle oppskrifter Lunsj & middagsretter Pasta

Linguini vegetar

Man trenger verken kjøtt eller fisk for å lage en herlig pastarett. Alt man behøver er gode råvarer som harmonerer med hverandre. I denne retten har jeg valgt pasta linguini fordi konsistensen gir en helt annen smaksopplevelse enn for eksempel tagliatelle og spagetti. Sopp og asparges er som kjent fantastiske grønnsaker, og når vi topper det hele med nykvernet pepper, havsalt fra Maldon og Dauro olivenolje har vi en sikker vinner.

Dette er en sunn og næringsrik middagsrett som alle kan nyte, selv på en tirsdag!

Oppskriften gir 4 porsjoner

Ingredienser
300 g linguini
10 asparges, knekk av enden og del resten i 4 på skrå
200 g sjampinjong delt i 4
200 g revet østerssopp
200 g portobellosopp i trekanter
3 finhakket sjalottløk
Finsnittet gressløk
4 ss rapsolje til steking av sopp
1 ss Dauro olivenolje
Nykvernet pepper
Maldon havsalt
Salt

Sett på en stor gryte (3L) til pasta, og en liten gryte (1L) til asparges.
Forbered grønnsakene mens vannet varmes opp.
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Stek portobellosopp og sjampinjong på ca 70-80% varme.
Tilsett østerssopp, og deretter sjalottløk.
Ha i gressløk, smak til med salt og pepper.
Kok aspargesen i ett minutt og sil av vannet.
Sil av pastaen og bland inn Dauro olivenolje og Maldon Havsalt.
Anrett pastaen og dander med sopp og asparges.
Server og nyt!

Næringsinnhold per porsjon
Energi 461 kcal
Protein 15,3 g
Fett 23,7 g
Mettet 2,2 g
Enumettet 14,1 g
Flerumettet 5,7 g
Karbohydrater 43,4 g
Kostfiber 6,4 g
Kalsium 21 mg
Jern 1,9 mg
Vit A 8 RAE
Vit E  7,4 alfa-TE
Vit B9/folat 80 ug

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply