Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Salater

Linser med rotgrønnsaker og koriander

Grønne linser er en god kilde til proteiner, kostfiber, komplekse karbohydrater, jern og kalsium. De som sier at sunn mat er dyrt har tydligvis ikke hørt om linser, eller belgfrukter for den saks skyld. I tillegg til å være smakfulle, sunne og billige er de også veldig anvendelige. De passer like godt til både kjøtt, fugl og fisk.

Lag gjerne dobbel oppskrift og miks restene med friske grønnsaker, så er morgendagens lunsj i box!

Oppskriften gir 4 porsjoner

Ingredienser
200 g tørkede grønne linser
2 store gulrot i terninger
2 persillerøtter i terninger
1 fenikkel i skiver
1 terning grønnsaksbuljong
2 ss rapsolje til steking
Grovhakket koriander etter smak
Nykvernet pepper etter smak

Ha linser og buljongterning i en kasserolle, og tilsett ca dobbelt så mye vann som linser.
Kok linsene møre og la det være litt vann (kraft) igjen i gryten.
Stek grønnsakene lett i olje og bland sammen med linsene.
Smak til med koriander og nykvernet pepper.
Server!

* Bløtlegg linsene om nødvendig, det står som regel på pakken.
* Vann vs linser ratioen og koketid vil variere med forskjellige typer linser.
* Salt er ikke nødvendig når man bruker buljongterning.

Næringsinnhold per porsjon
Energi 278 kcal
Protein 16,2 g
Fett 6,3 g
Mettet 0,4 g
Enumettet 3,2 g
Flerumettet 1,7 g
Karbohydrater  38,1 g
Kostfiber 9,9 g
Kalsium 77 mg
Jern 5,3 mg
Natrium 1117 mg
Vit A, RAE 197
Vit E, alfa-TE 2,8
Vit B9/folat 266 ug

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply