Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Supper & gryter

Lys grønnsaksgryte med hvite alubiabønner

Denne oppskriften er en av mine hverdagsfavoritter. Ved å trekke ut smakene over lang tid får vi en smakfull grønnsaksbuljong og supermøre grønnsaker. I kombinasjon med smørmyke alubiabønner får vi en herlig rett som er like god som den er sunn!

Lag gjerne en stor porsjon kraft og frys ned. Grønnsakskraft er mild og allsidig, og kan brukes i utallige gryter, supper og sauser.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
150 tørkede hvite bønner lagt i vann over natten
1 løk i grove terninger
2 gulrot i grove terninger
150 gram sellerirot i grove terninger
150 g kålrot i grove terninger
½ purreløk i grove skiver
3 stenger stangselleri i grove biter
1 neve grovhakket persille
5 laurbærblad
Vann
Salt og pepper

Vask, skrell og kutt alle grønnsakene.
Ha deretter grønnsakene i en gryte og hell over vann.
Kok opp og la kraften trekke på svak varme i minst to timer.
Juster med vann dersom det er nødvendig.
Tilsett bønnene og kok dem møre i kraften, ca 20 minutter. *
Fjærn laubærbladene.
Smak til med salt og pepper.
Server og nyt!

* Koketiden på bønnene kan variere.

En porsjon gir 173 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply