Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Salater

Quinoa

Quinoa er et frø som opprinnelig stammer fra Andesfjellene. Der ble det ble dyrket for minst 3-4000 tusen år siden og har lenge vært en viktig del av kostholdet til lokalbeflokningen. I den senere tid er quinoa blitt meget populært i vestlige land grunnet sitt høye innhold av næringsstoffer. Jeg er ikke så veldig fan av merkelapper som Superfood og lignende, men quinoa faller definitivt i kategorien supermat. Quinoa er en veldig god næringskilde til blant annet proteiner, kostfiber, magnesium, og jern. De små frøene er også en god kilde til kalsium som er viktig for de som ikke drikker og spiser melk og melkeprodukter av ulike årsaker.

Etter å oppdaget forskjellige belgfrukter, frø og grove ristyper i voksen alder, kan jeg virkelig ikke forstå hvorfor min generasjon er oppvokst på hvit ris.

Oppskriften gir 4 porsjoner

Ingredienser
200 g quinoa
400 g vann
3 sjalottløk i tynne skiver
3 tomater i terninger
1/2 squash i terninger
2 håndfuller (50 g) spinatblader
1 ss rapsolje til steking
Salt

Ha quinoa, sjalottløk og litt salt i en gryte med vann.
Kok i 15 minutter.
Sett ned varmen og la det trekke i 5 minutter til.
Når quinoaen er ferdig kokt trekkes gryten til side.
Stek squash lett i olje, mens quinoaen kokes.
Vask og tørk spinaten, bruk gjerne en salatslynge.
Server lun quinoa med tomat, squash og spinat.

En porsjon gir 251 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply