Alle oppskrifter Glutenfri

Semi-tørkede cherrytomater

Tørkede tomater smaker kjempegodt! Det er fordi vannet fordampes og smaken konsentreres. Heldgivis er vi ikke avhengige av solen for å tørke tomater. Ovnen fungerer ypperlig og hjemmetørkede tomater smaker mye bedre enn tørkede tomater lagt i olje. Tørker man tomatene selv kan man også kontrollere saltinnholdet.

Ingredienser
500 g cherrytomater
Havsalt
Eventuelt pepper og urter

Del tomatene og legg de på et stekebrett med bakepapapir.
Strø over havsalt.
La tomatene tørke i ovnen på 70-90 grader i 2-3 timer.
Oppbevar de ferdigtørkede tomatene i en tett beholder i kjøleskapet.

Søte tomater er best til tørking. Det går fint an å bruke vanlige tomater, men plommetomater og cherrytomater smaker mye bedre!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply