Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Salater

Svartøyede bønner

Bønner er bra!

Bønner er noe av det sunneste noe vi kan få i oss. De inneholder lite energi men har samtidig et høyt innhold av viktige næringsstoffer som proteiner, folat, fiber og jern. I kombinasjon med rå, friske grønnsaker og olivenolje får vi en smakfull, mettende og ikke minst kjempesunn lunsjrett.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser

250 g tørkede svartøyede bønner lagt i vann over natten
2 sjalottløk i skiver
3 tomater i terninger
5 finsnittede stilker stangselleri
10 finsnittede reddiker
Grovhakket persille
Maldon havsalt
Eventuelt olivenolje

Skyll bønnnene godt og ha dem i en gryte.
Tilsett vann og sjalottløk.
Kok bønnene møre, ca 20-30 minutter.
Kutt grønnsakene mens bønnene kokes.
Ha grønnsakene i en bolle.
Sil av vannet på bønnene og bland sammen med grønnsakene.
Server med olivenolje og Maldon havsalt.

En porsjon gir 223 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply