Alle oppskrifter Glutenfri Lunsj & middagsretter

Torsk à la Middelhavet

Julen er kjent for å være en høytid med mye god mat, men også mye fet og usunn mat. Tradisjonelle retter som ribbe og pinnekjøtt er ikke akkurat helsekost. Derfor kan det være lurt å få i seg noen sunne og næringsrike midddager i løpet av juleferien.

I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i torsk og laget en versjon som er inspirert av middelhavskost. Den norske torsken er en fantastisk råvare som smaker ypperlig sammen med syrlige grønnsaker som soltørkede tomater, kapers og sitron.

Oppskriften gir 4 porsjoner

Ingredienser

800 g torskefilet uten skinn og bein
100 g hakkede soltørkede tomater
20 oliven delt i 4
2 finhakkede sjalottløk
100 g syltet agurk i terninger
6 ts kapers
4 ss Dauro eller en annen god olivenolje
2 ss rapsolje
Saften fra 1 sitron
800 g kokte mandelpoteter

Sett potetene til koking.
Del torsken i 4 like store stykker.
Posjer torskestykkene i en gryte med vann eller stek dem i ovnen.
Bland de resterende ingrediensene i en liten gryte, og varm opp forsiktig mens torsken posjeres.
Server med kokte mandelpoteter.

NB: sausen må ikke koke!

En porsjon gir 525 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply