Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Lunsj & middagsretter Pasta

Vegetarlasagne

Tro det eller ei men vegetarlasagne smaker faktisk veldig godt! Faktisk så godt at man ikke savner kjøtt i det hele tatt. Ja, det smaker annerledes, men det er nødvendigvis ikke negativt. Så lenge smakene er der, har det ikke så mye å si om vi bruker grønnsaker og belgfrukter framfor kjøtt. Jeg har servert denne retten til kjøttetere som har blitt både overrasket og fornøyde over den gode smaken!

Formen til denne oppskriften bør være minst 2 liter.

Oppskriften gir 4-6 porsjoner.

Ingredienser

Bechamelsaus/hvit saus
2 ss smør/olje
2 ss mel
3-4 dl melk
Salt
12 dl Chili sin carne
Lasagneplater til tre lag
100-150 g revet ost, gjerne mozzarella eller parmesan

Fremgangsmåte

Bechamelsaus/hvit saus:
Smelt smør eller olje i en gryte og tilsett mel.
Rør det sammen med en visp, og spe med melk når det blir varmt.
La sausen koke opp mellom hver gang du sper med melk.
Gjør dette helt til du får passe konsistens.
Det er viktig å la sausen koke litt for å få ut melsmaken – bruk høy varme og rør konstant i ett par minutter.
Sausen brenner seg lett, så pass på!
Smak til med salt!

Lasagne:
Legg først et lag med chiligryte.
Deretter ett lag med lasagneplater etterfulgt av et lag med bechamelsaus/hvit saus over platene.
Gjenta prosessen og legg totalt 3 lag med lasagneplater.
Avslutt med et lag med chiligryte.
Strø over revet ost.
Stek på 200 grader i 30 minutter.
Avkjøl i 10 minutter og server med gresk salat og nystekt brød!

Oppskriften gir totalt 2104 kcal.
Ved 4 porsjoner gir en porsjon ca 526 kcal og ved 4 porsjoner gir en porjson ca 350 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply