Alle oppskrifter Lunsj & middagsretter Pasta

Frutti Di Mare – Havets Frukter

Siden vi er så heldige og bo i et land med noen av verdens beste råvarer når det gjelder fisk og skalldyr ønsker vi gi dere en oppskrift på et skikkelig festmåltid fra havet! Frutti de mare, eller havets frukter på godt norsk er rett og slett pasta med sjømat. Man kan bruke så og si all slags fisk og skalldyr, men vi har valgt å fokusere på de erkenorske artene laks, torsk, reker og blåskjell. I denne oppskriften bruker vi blåskjellkraft fordi det er enklere, billigere og raskere å lage enn fiskekraft.

Oppskriften gir 5-6 porsjoner

Ingredienser

200 g laks i terninger
200 g torsk i terninger
1 stor neve skrelte reker
1 stor neve rensende blåskjell
2 dl hvitvin (evt 2 dl vann)
1 dl vann
2 dl fløte
Blåskjellkraft fra 2 kg blåskjell eller 1 dl redusert fiskekraft
1/4 finsnittet fennikel
2-4 finsnittet vårløk
15 oliven delt i 2
10 soltørkede tomater, og eller 2 tomater i små biter
250 g linguni, evt annen pasta
Olivenolje, salt og pepper

Finn fram den største og bredeste gryta med lokk du har, gjerne en 10-liters gryte.
Sett den på høyeste temperatur og la den bli skikkelig varm.
Ha i blåskjellene.
Tilsett 2 dl vin og 1 dl vann og på med lokket.
La det dampe i 2-3 minutter til blåskjellene åpner seg.
Sil av kraften.
Kok ned blåskjellkraften til en fjerdedel, tilsett fløte og kok ned til sausen får en tykkere konsistens.

Rens blåskjellene og legg dem i en skål.
Kutt grønnsaker og fisk som nevnt i ingredienslisten.
Legg oliven, tomater, torsk og laks på et stekebrett og bland godt med olivenolje, salt og pepper.
Stek i 3-4 minutter på 200 grader og bland sammen med skrelte reker og rensede blåskjell.

Kok pastaen i lettsaltet vann og sil av vannet.
Bland sammen pastaen med saus, vårløk og fennikel.
Dander på et fat med fisk- og grønnsaksblandingen på toppen.
Server med gjerne med nystekt brød og aioli!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply