Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Salater

Crispy grønnsakssalat

 

Salat er en fin måte å få i seg viktige næringsstoffer. På våren og sommeren øker utvalget av lokale grønnsaker som asparges, reddik og vårløk. Det fine med grønnsakene i denne retten er at de trenger lite varmebehandling. Strengt tatt så trenger ikke ingrediensene i denne retten varmebehandles i det hele tatt.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
8 reddiker delt i 4
1 pk (150 g) sukkererter delt i 2
5 vårløk delt i 3
1 bunt (10) asparges delt 3
5 sjalottløk delt i 4
Ristede sesamfrø*
Kjørvel
1 ss Dauro olivenolje
Maldon havsalt

Start med å skylle alle grønnsakene.
Sett deretter på en gryte med vann.
Rens og kutt grønnsakene som beskrevet i ingredienslisten.
Bruk en sikt og dypp grønnsakene i det kokende vannet.
Redikk: 30 sek.
Sukkererter: 30 sek.
Asparges: 30-60 sek.
Vårløk: 30-60 sek.
Sjalottløk: 60 sek.
Ha de blancherte grønnsakene i en bolle.
Dryss over sesamfrø og havsalt.
Bland godt og dander på et fat.
Pynt med kjørvel og server med en god olivenolje!

*
Ha sesamfrø i en tørr panne.
Rist til frøene blir gylne.
Hell i en skål til avkjøling.

Det er fordel å bruke en tynn panne som blir raskt varm og gir jevn varme.

En porsjon gir 65 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply