Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Salater

Belgfrukter med spirer og spinat

Kikerter, hvite og røde bønner smaker ikke all verdens i seg selv, men dersom vi blander dem sammen får vi en slags synergieffekt. Tilsetter vi friske grønnsaker får vi en smakfull og sunn salat.

Salaten egner seg ypperlig som lunsj og kan fint lages et par dager i forveien.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
100 tørkede kikerter lagt i vann over natten *
100 tørkede hvite bønner lagt i vann over natten
100 tørkede røde bønner lagt i vann over natten
4 tomater i terninger
1 agurk i terninger
spinatblader
spirer
1 ss Dauro olivenolje
Maldon havsalt

Skyll bønnene og kikertene godt.
Ha dem i tre gryter og tilsett vann.
Kok møre.
Kikertene og de hvite bønnene tar ca 20-25 minutter.
De røde bønnene tar ca 30-40 minutter.
Ha tomat og agurk i en bolle.
Sil av vannet og tilsett bønner og kikerter.
Tilsett olje og havsalt og bland godt.
Server med spinat og spirer.

* Ferdigkokte hermetiske belgfrukter et fint alternativ dersom man har knapt med tid.

En porsjon gir 289 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply