Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Salater

Franske linser med norske høstgrønnsaker

Puy linser egner seg veldig godt i salater, men også som en karbohydratkilde i varme retter med fisk eller kjøtt. De er mindre, mørkere og litt kraftigere i smaken enn vanlige grønne linser.

Salaten egner seg ypperlig som lunsj og kan fint lages et par dager i forveien.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
250 g tørkede Puy linser
Salatblader, f.eks feldsalat, spinat eller mizuna
Rødbetspirer eller lignende
1 gulrot i strimler (bruk en skreller)
Nykværnet pepper
Maldon havsalt

Skyll linsene godt i kaldt vann.
Ha dem i en gryte og hell over vann.
Linsene utvider seg under koking så sørg for at det nok vann.
Start med dobbelt så mye vann som linser og etterfyll ved behov.
Hell av eventuelt kokevann og avkjøl linsene litt på kjøkkenbenken.
Dander på tallerken med gulrot, salat og spirer.
Dryss over litt havsalt og nykværnet pepper.
Server!

En porsjon gir 216 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply