Blogg

Salatslynge

En salatslynge er et must for salatelskere. Ikke bare øker den holdbarheten på salaten, men den gjør også smaken mye bedre. Dette er forutsatt at du kjøper salat i dagligvarebutikken som ikke alltid er like crispy… Fersk salat fra gården eller urtehagen er selvsagt av høyere kvalitet men også den salaten bør vaskes. Min mening er at en salatslynge er det beste verktøyet for denne jobben.

Rens salaten og riv bladene opp i passende biter.
Dette er kun nødvendig for salathoder og ikke poser med for eksempel spinatblader.
Ha deretter salaten i en bolle med iskaldt vann, gjerne med is. La det stå i 20-30 minutter.
Hell av vannet og ha salaten i slyngen, litt om gangen.
Sveiv i håndtaket i noen sekunder slik at salaten spinner rundt. Stopp og hell av vannet.
Gjenta til det ikke er mer vann i bunnen av salatslyngen, minst 3 ganger.
Ha den “tørkede” salaten i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet.

For å oppnå maks effekt av en salatslynge er det veldig viktig at “alt” vannet er slynget bort og at salaten oppbevares i en boks med lokk i kjøleskapet.

Slynget salat holder seg i opptil en uke i kjøleskapet. Dette avhenger selvsagt av kvaliteten på råvaren, mengde vann igjen på bladene og oppbevaringmetode.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply