Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Salater

Høstsalat med sopp og røde bønner

Jeg var dessverre ikke tilgjengelig de ukene soppsesongen var på sitt beste så oppskrifter med norsk skogsopp får vente til neste år. Heldigvis så finnes det importert sopp av god kvalitet til en god pris. Østersopp og portobellosopp smaker veldig godt og aromasopp er et like hakk opp fra den folkelige sjampinjongen. Dersom du plukker sopp selv vil jeg selvsagt anbefale at du bruker de da importert sopp er tilgjengelig hele året.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
200 g tørkede røde bønner (lagt i vann over natten)
200 g grovt revet østersopp
200 g portobellosopp delt i 8 trekanter
200 g aromasopp delt 4
3 sjalottløk i grove skiver
2 gulrøtter i trekanter
1 pastinakk trekanter
Fersk timian
3 ss rapsolje
2 ss smør eller margarin
Salt
Nykværnet pepper

Kok bønnene møre, ca 30-40 minutter, og fjern skummet underveis.
Sil av vannet.
Forbered grønnsakene som beskrevet i ingredienslisten.
Varm opp to store stekepanner til 70-80 % varme
Ha 1 ss smør og 2 ss olje i den ene stekepannen og 1 ss olje i den andre.
Stek aromasoppen og portobellosoppen når smøret slutter å boble.
Stek gulrøtter og pastinakk i den andre pannen, tilsett løken til sist.
Ta den stekte soppen ut av pannen og tilsett 1 ss smør.
Stek deretter østersoppen forsiktig.
Husk å krydre sopp og rotgrønnsaker med salt og pepper underveis.
Tilsett bønnene i stekepannen med rotgrønnsakene.
Ha i timian og sautert sopp.
Bland godt sammen og smak til med salt og pepper.
Server!

En porsjon gir 362 kcal.

b&s_2

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply