Alle oppskrifter Lunsj & middagsretter Salater

Beter med byggryn og timian

Høsten er en fantastisk tid for frukt og grønnsaker i Norge. Spesielt rotgrønnsaker som beter smaker skikkelig godt om høsten. De kan nytes rå i salater og i råkost, eller kokt, stekt eller ovnsbakt som i denne oppskriften. Det er kun fantasien som setter grenser!

abbtrå_2

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
800 g assorterte beter (rødbeter, gulbeter, hvitbeter e.l.)
50 g tørkede byggryn lagt i vann over natten
2 ss rapsolje
Fersk timian
Litt salt
Maldon havsalt

Kok byggrynene møre, ca 20-30 minutter.
Forberede grønnsakene mens grynene kokes.
Skrell og skyll betene i kaldt vann.
Del deretter i to og skjær i båter.
Bland sammen beter, kokte byggryn, timian, olje og salt på et stekebrett eller i en ildfast form.
Stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter. *
Ta ut av ovnen og dryss over havsalt.
Server!

* Betene vil fortsatt være litt al dente så ta en smak og sjekk om konsistensen er slik du liker den.

En porsjon gir 196 kcal.

abbt_1

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply