Alle oppskrifter Glutenfri

Råkost av beter med ingefær og sitron

Råkost av gulrot er noe de fleste kjenner til, men gulrot er langt i fra den eneste av rotgrønnsakene som kan nytes rå. Beter i sesong er kraftige i smaken og fulle av viktige næringsstoffer som kostfiber og folat.

Ved å skjære betene i tynne strimler får vi en mer crunchy råkost enn ved å bruke rivjern. Det tar litt lenger tid men det er absolutt verdt det.

Råkost av finstrimlede beter passer til godt til blant annet fisk og svin, eller i en frisk salat.

Ingredienser
200 g (ca 2 stk) assorterte beter (rødbeter, gulbeter, hvitbeter e.l.)
20 g revet ingefær
Ferskpresset sitronjuice etter smak, ca 1 ss

Skrell og skyll betene i kaldt vann.
Skjær av en av langsidene slik at du får en rett kant.
Legg deretter beten stabilt på fjølen og skjær tynne skiver.
La skivene falle naturlig oppå hverandre.
Legg 5-10 skiver på fjølen og skjær i strimler.
Riv ingefær på et fint rivjern (anbefaler Microplane).
Bland beter og ingefær sammen i en bolle.
Smak til med sitronjuice.

Oppskriften gir totalt 114 kcal.

rakost_-2

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply