Alle oppskrifter Glutenfri Lunsj & middagsretter Supper & gryter

Purreløk- og potetsuppe

Det er ikke uten grunn at purreløk tradisjonelt sett blir kalt en av de fire store. Purreløk er fantastisk basisvare som kan tilføre mye uten å stjele oppmerksomheten. Det gjør den veldig anvendelig og populær, spesielt blant kokker. I denne oppskriften får purreløk spille hovedrollen i en mild og god grønnsakssuppe som er jevnet med stivelse fra poteter. De resterende medlemmene av de fire store er forøvrig gulrot, løk og sellerirot.

Oppskriften gir ca 2 liter suppe, 4 porsjoner.

Ingredienser
600 g skrelt potet
400 g purreløk
5 dl vann
3 dl lettmelk *
Salt
Nykværnet pepper

Skrell potenene og legg dem i en gryte.
Hell over 5 dl vann og kok potetene møre.
Del purreløken på langs og kutt i grove biter.
Skyll godt i en bolle med kaldt vann.
Tilsett purreløk og melk når potetene er ferdig kokt.
Kok opp på nytt.
Kjør med stavmikser.
Juster tykkelsen med vann eller melk.
Smak til med salt og pepper.
Server med godt brød!

* Gjør oppskriften laktosefri med laktosefri lettmelk eller vegansk med for eksempel soyamelk.

En porsjon gir 170 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply