Alle oppskrifter Lunsj & middagsretter Pasta

Linguini med dampede blåskjell

Spaghetti har lenge vært det vi nordmenn forbinder med pasta. De seneste årene har imidlertidig utvalget blitt større og det ser for meg ut som de tre favorittene er spaghetti, tagliatelle og penne. Alle tre er gode alternativer og spesielt penne finnes det gode fullkornsvarianter av. Linguini og capellini er forøvrig mine favoritter. Tynne pastastrimler som capellini passer veldig bra til en enkel tomatsaus og gir en litt annen smaksopplevelse enn spaghetti. Linguini gjør seg godt i retter som Frutti di Mare, Linguini Vegetar og selvfølgelig Linguini med dampede blåskjell.

Oppskrifter gir 4 porsjoner.

Ingredienser
2 kg blåskjell
2 dl hvitvin eller vann
250 g linguini
1 fennikel i skiver
3-4 grovsnittede vårløk
4 finsnittede sjalottløk
Fersk kjørvel og/eller oregano
Salt
Dauro olivenolje
Maldon havsalt

Skyll og rens skjellene godt i kaldt valdt vann.
Kast skjell som er knust eller flyter.
Sett på en stor gryte (5L) på maks styrke på komfyren.
La det bli ordentlig varmt.
Ha i blå skjell og vin – sett på lokk.
La blåskjellen dampe til de åpner seg, 2-3 minutter.
Sil deretter av kraften i en beholder og ta innmaten ut av skjellene. *

Kok opp en gryte med vann og salt til pasta.
Stek fennikel forsiktig på ca 70% varme mens pastaen kokes.
Ha deretter i sjalottløk og stek i et par minutter før du har i vårløken.
Smak til med salt.
Tilsett til slutt de dampede blåskjellene.

Hell av vannet når pastaen er ferdig kokt og fordel på 4 tallerkener.
Fordel deretter blåskjell og grønnsaker.
Pynt med urter.
Server med havsalt, en god olivenolje og gjerne litt godt brød!

* Blåskjellkraft er en veldig smakfull basis i supper og sauser så spar på kraften.

lingi_1

 

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply