Alle oppskrifter Glutenfri

Ovnsbakt aubergine

Ovnsbakt aubergine er et fint salatgarnityr men egner seg også godt til varme retter som Grillet sommertorsk. Jeg lager ofte en stor porsjon som jeg oppbevarer i kjøleskapet. Da er det enkelt å blande seg en rask salat med for eksempel kikerter og grønnsaker.

Ingredienser
2 aubergine 1-2 cm tykke skiver eller halvskiver
6 fedd revet/finhakket hvitløk
2 ss rapsolje
2 ss olivenolje
Salt

Skyll auberginene og skjær av toppen.
Del de deretter på langs og kutt jevne biter a 1-2 cm.
Legg auberginebitene utover et stekebrett.
Ha over revet hvitløk, olje og salt.
Bland godt sammen.
Stek i ovnen på 200 grader.
Vend etter 15 minutter.
Stek 15 minutter til og sjekk om de er ferdig.
Konsistensen skal soggy, men allikevel fast.
Avkjøl og oppbevar kjølig.

Oppskriften gir totalt 840 kcal.

oak_8

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply