Alle oppskrifter Glutenfri Pålegg Salater

Purreløkslaw

Purreløkslaw var opprinnelig beregnet som garnityr til posjert sei. Heldigvis var det litt rester igjen og det viste seg at purreløkslaw passet utmerket på brødskiven.

Ingedienser
2 purreløk, ca 400 g
5 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 ss rapsolje
2 ss lettrømme *
Salt

Skjær av toppen av purreløken (de grønne bladene) og bruk tll noe annet.
Del deretter purren på langs.
Legg den flate siden ned mot fjølen og kutt tynne strimler.
Del sjalottløken i to og skjær i fine strimler.
Riv eller finhakk hvitløksfeddene.
Ha grønnsakene og olje i en kald sautepanne.
Svett purreløken på på 80% varme i 5-10 minutter.
Rør innimellom slik at purreløken ikke brenner seg.
Ta av varmen og avkjøl litt før du tilsetter rømme.
Smak til med salt.
Server med en gang eller avkjøl i kjøleskap.

* Gjør oppskriften laktosefri med laktosefri lettrømme.
plp_1

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply