Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Lunsj & middagsretter Supper & gryter

Grønne pepperlinser

Grønne pepperlinser er en variasjon av Lys grønnsaksgryte med alubiabønner. I denne oppskriften har jeg byttet ut bønnene med linser og smaksatt med pepper, ellers er alt likt. Smaken derimot er ganske annerledes, men det er selvfølgelig veldig godt!

Server som en rett i seg selv, eller til kylling, svin eller hvit fisk.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
200 g tørkede grønne linser *
1 løk i grove terninger
2 gulrøtter i grove terninger
150 gram sellerirot i grove terninger
150 g kålrot i grove terninger
½ purreløk i grove skiver
3 stenger stangselleri i grove biter
1 neve grovhakket persille
5 laurbærblad
Vann
Salt og pepper

Vask, skrell og kutt alle grønnsakene.
Ha deretter grønnsakene i en gryte og hell over vann.
Kok opp og la kraften trekke med lokk på svak varme i minst 3 timer.
Juster med vann dersom det er nødvendig.
Tilsett linsene og kok dem møre i kraften, ca 25 minutter. **
La gjerne linsene trekke i noen minutter etter at de er ferdig kokt.
Fjærn laubærbladene.
Smak til med salt og finmalt pepper.
Server og nyt!

* Noen typer linser bør legges i vann 1-2 timer før koking, les på pakken.
** Koketiden kan variere mellom ulike typer, les på pakken for å være sikker.

Hvis du vil lese om hvordan jeg tok dette bildet har jeg skrevet en artikkel som du finner her.

En porsjon gir 209 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply