Alle oppskrifter Glutenfri Lunsj & middagsretter

Lettsaltet torsk sous vide med ratatouille

Ratatouille er en slags grønnsaksstuing med røtter fra det berømte området Provence i Frankrike. Foruten å smake fantastisk er det også veldig sunt da det består hovedsakelig av grønnsaker, olivenolje og friske urter. I kombinasjon med den milde torskesmaken blir det en herlig rett som passer både til hverdags og til fest. Ratatouille passer også veldig godt til milde kjøttyper som kylling og svin.

I denne oppskriften tilbereder jeg fisken med sous vide-utstyr som du kan lese mer om i denne artikkelen. Torsken kan selvfølgelig tilberedes på andre måter som steking eller baking, men i denne retten foretrekker jeg posjert eller sous vide.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
600 gram torskefilet lagt i 0,5 % saltlake over natten eller lettsaltet fra butikk
1/2 stor eller 1 middels stor aubergine i terninger
1 middels stor squash i terninger
10 tomater i terninger eller 3 bokser grovhakket tomat
1 paprika i terninger
2 løk i terninger
5 finsnittede hviltløksfedd
Fersk basilikum
4 ss olivenolje
Ca 1-2 ss sukker
Ca 1-2 ss hvitvinseddik eller lignende
Salt og pepper

Dagen før: *
Sett en boks på vekten og trykk nullstill.
Posjoner fisken á 150 gram og legg i boksen.
Dekk fisken med vann.
Tilsett 0,5 % salt av totalvekten av både fisk og vann og rør rundt.
Sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet over natten.
Eksempel: 600 g fisk, 600 g vann gir 6 g salt

Serveringsdagen:
Vask og kutt grønnsakene som det står i ingredienslisten.
Stek løk og hvitløk gyllent i olivenolje, ca 5 minutter.
Tilsett aubergine og squash og stek i ett par minutter til.
Tilsett paprika, tomater og basilikum.
La det småkoke i 20-30 minutter på svak varme mens du forberederer torsken.

Legg fisken i en vakuumpose/ziplock pose med nøytral olje. **
Vakuumer med maskin eller senk ziplock-posen ned i vann slik at luften presses opp av posen.
Posjer fisken i vannbadet, 2 x 150 gram fisk i en pose tar ca 30 minutter på 60 grader.
Klipp hull i posen og hell ut fisken på en ren tallerken.
Strø havsalt over fisken og server på tallerken med ratatouille og frisk basilikum.
Server gjerne med kokte poteter, quinoa eller couscous.

* Denne prosessen er valgfri men vil gi en bedre konsistens på fiskekjøttet samt at væsketapet reduseres. Gjør du det selv reduseres også saltinntaket i forhold til lettsaltet fisk fra butikken. Posjering av torsk uten sous vide-utstyr står beskrevet i denne oppskriften.

** Ved bruk av kammervakuummaskin eller ziplock-pose anbefales det å ha nøytal olje i posen for å unngå forvrenging av kjøttet. Det er ikke nødvending men det gir et penere resultat i tillegg til at det samler opp albuminet som pipler ut av fisken. Ved bruk av edge-sealer bør man ikke ha væske i posene.
svc_1

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply