Alle oppskrifter Glutenfri

Squash sous vide

Det er mange fordeler med å tilberede mat sous vide. Først og fremst er det sunnere fordi vi beholder flere av næringsstoffene enn ved tradisjonelle tilberedningsmetoder. Som man ser på det øverste bildet så holder fasongen seg også mye bedre, noe som resulterer i en mye saftigere grønnsak.

Ingredienser
2 middels store squash, ca 600 g
2 ss rapsolje
Salt og/eller friske urter

Utstyr
Kammervakuummaskin
Sirkulator
Stor vakuumpose: 25 cm x 33 cm

Skjær av endene.
Del squashen i 1-2 cm tykke skiver.
Legg squash-bitene side om side i en stor vakuumpose.
Hell i olje til slutt.
Vakuumer med høyeste mulig trykk.
Sett sirkulatoren på 85 grader og varm opp karet/gryten. *
Posjer i 45-60 minutter. **
Avkjøl i kaldt vann.
Oppbevar i vakuumposen til det skal brukes.
Strø over havsalt og/eller friske urter som for eksempel oregano.

* Bruk varmt vann fra kranen og/eller en vannkoker .
** Avhenger av størrelsen på bitene.

Oppskriften gir totalt 337 kcal. I praksis er tallet lavere siden mye av oljen renner av.
sqsv_3

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply