Alle oppskrifter Glutenfri Supper & gryter

Rotmos sous vide

Rotmos sous vide er faktisk en av mine beste oppskrifter. Ideen kom til etter at jeg hadde laget kålrot sous vide. Den beske kålrotsmaken smaken som vi ofte kamuflerer med smør, fløte, melk og sukker var plutselig borte. Jeg vet faktisk ikke helt hvorfor men jeg antar det er fordi det høye trykket i kammervakuummaskinen bryter ned stivelsesmolekylene til enkle sukkermolekyler. Uansett hva forklaringen her så ender vi opp men en creamy rotmos uten hverken smør, fløte, melk eller sukker. Jeg vil faktisk gå så langt og påstå at det smaker bedre enn rotmos laget på tradisjonelt vis. Det er bare så synd at oppskriften krever utstyr som de fleste ikke har tilgang til.

Ingredienser
1 kålrot
2 ss rapsolje
1 terning grønnsaksbuljong løst i 0,5 liter kokende vann

Utstyr
Kammervakuummaskin *
Sirkulator
Stor vakuumpose: 25 cm x 33 cm

Sett sirkulatoren på 90 grader og varm opp karet/gryten. **
Skjær av skallet med en skarp kniv.
Del deretter kålrabien i passene biter, ca 2 cm x 3 cm.
Ha kålrabi og olje i en stor vakuumpose.
Vakuumer med høyeste mulig trykk.
Posjer i 60-90 minutter. ***
Kok opp vann og løs buljonterningen.
Ta ut vakuumposen av vannbadet og skjær av toppen.
Helt alt innholdet i en blender og tilsett buljongenvannet.
Kjør på maks i ca 1-2 minutter.
Tilsett mer varmt vann ved behov til ønsket konsistens.
Buljongterningen inneholder nok salt så det ikke nødvendig å tilsette mer.

* Jeg har kun prøvd denne oppskriften med en kammervakuummaskin og kan ikke garantere at det fungerer med en liten edge sealer vakuummaskin.
** Bruk varmt vann fra kranen og/eller en vannkoker.
*** Avhenger av størrelsen på bitene.

Oppskriften gir totalt 421 kcal.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply