Alle oppskrifter Glutenfri

Kålrot sous vide

Hvis jeg hadde spurt hva den oransje grønnsaken på bildet er tror jeg mange hadde svart at det var gresskar. Som overskriften sier er det faktisk kålrot som er posjert i et lukket miljø i vannbad på 90 grader i en drøy time. Ved å bruke denne metoden “aktiveres” de naturlige fargestoffene og vi sitter igjen med en råvare med bedre konsistens, høyere næringsinnhold og finere utseende enn ved tradisjonelle tilberedningsmetoder som for eksempel koking.

Mens kokt kålrot er blek i fargen og smaker beskt er kålrot tilberedt sous vide søtere i smaken og trenger ingen andre tilsetningsstoffer enn eventuelt salt. Server i salater eller kjør til rotmos i blenderen.

Ingredienser
1 middels stor kålrabi, ca 500 g
2ss rapsolje

Utstyr
Kammervakuummaskin *
Sirkulator
Stor vakuumpose: 25cm x 33cm

Sett sirkulatoren på 90 grader og varm opp karet/gryten. **
Skjær av en av sidene på kålroten slik at den ligger stabilt på fjølen.
Skjær av resten av skallet med skarp kniv.
Del i grove biter, ca 2 cm x 3 cm.
Legg bitene side om side i en stor vakuumpose.
Hell i olje til slutt.
Vakuumer med høyeste mulig trykk.
Posjer i 60-90 minutter. ***
Avkjøl i kaldt vann.
Oppbevar vakuumposen med innholdet i kjøleskapet til det skal brukes.
Smak til med salt og/eller friske urter som for eksempel oregano.

* Jeg har kun prøvd denne oppskriften med en kammervakuummaskin og kan ikke garantere at det fungerer med en liten edge sealer vakuummaskin.
** Bruk varmt vann fra kranen og/eller en vannkoker .
*** Avhenger av størrelsen på bitene.

Oppskriften gir totalt 421 kcal i følge kaloriberegning fra Vektklubb.no, men i realiteten er tallet lavere siden mye av oljen renner av.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply