Alle oppskrifter Glutenfri

Braisert purreløk

Braisering er en tilberedningsmetode som egner seg best til seige kjøttstykker eller grønnsaker som tåler hard varmebehandling, som for eksempel purreløk. Navnet høres kanskje komplisert ut men metoden er faktisk veldig enkel; kutt grønnsaker, hell over vann eller kraft og bak i ovnen med aluminiumsfolie til væsken er fordampet. Når væsken fordamper forsterkes smakene samtidig som purreløken blir mør og saftig. Husk å bruk aluminiumsfolie slik at de øverste laget ikke tørker ut eller blir brent.

Ingredienser
1 stor purreløk, ca 300 g
1 grønnsaksbuljongterning løst i 5 dl varmt vann eller 5 dl grønnsakskraft *

Skjær bort det grønne på toppen av purreløken og spar til noe annet.
Skjær av roten.
Skyll purreløken og del den på langs.
Del deretter på langs en gang til slik at purren er delt i 4.
Disse fire skal så deles i på tvers 2 eller tre ganger avhenging av hvor lang purren er, ca 10-15 cm.
Legg så strimlene pent i en ildfast form og hell over grønnsakskraft/buljong.
Dekk med aluminiumsfolie og stikk noen hull slik at dampen slipper ut.
Bak i ovnen på 200 grader til purreløkstrimlene er møre, ca 45-60 minutter.
Server som et tilbehør til hvit fisk eller avkjøl og bruk i en salat.

*Salt er ikke nødvendig ved bruk av buljongterning.

Oppskriften gir 109 kcal ifølge kaloriberegning fra vektklubb.no
vs_1

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply