Alle oppskrifter Lunsj & middagsretter Salater

Vinterens grønnsaker

Vi er ikke bortskjemte med sesonggrønnsaker på vinteren i Norge, men de vi har er ikke til å kimse av. Purreløk, kålrot og rosenkål er eksempler på gode nordiske grønnsaker som ofte blir oversett av andre mer “moderne” og eksotiske grønnsaker som tomat, paprika og squash.

Her har jeg har satt sammen en sunn og smakfull salat med noen av vinterens beste grønnsaker. Denne retten er nok mer en påminnelse til å bruke nordiske sesongråvarer enn en oppskrift som kommer til å bli laget i de tusen hjem. Uansett så håper jeg den kan inspirere til å lage nye retter av lokale råvarer med kreative tilberedningsmetoder.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
200 g tørkede byggryn lagt i vann over natten
1 oppskrift braisert purreløk
½ oppskrift kålrot sous vide
10 rosenkål
Maldon havsalt

Lag braisert purreløk og kålrot sous vide etter oppskrifter i linkene i ingredienslisten.
Kok byggryn, ca 20-25 minutter og avkjøl.
Fjern det ytterste laget på rosenkålene med en liten rotkniv.
Skrell deretter av bladene så hele som mulig.
Kok opp 1 liter vann i en 2 liters gryte.
Ha i rosenkålbladene og sil av vannet etter 10 sekunder, avkjøl i kaldt vann.
Dander på tallerken og dryss over litt havsalt.
Server!

En porsjon gir ca 275 kcal ifølge kaloriberegning fra Vektklubb.no

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply