Alle oppskrifter Desserter Glutenfri

Mango med chili og vaniljekesam

Balanse er like viktig i matlaging som ellers i livet. I denne oppskriften kombinerer jeg milde, søte, syrlige og sterke ingredienser til en velbalansert og lett dessert. Mango med vaniljekesam er så kalorifattig at den fint kan nytes i hverdagen og så god på smak at du kan servere den til celebre gjester i helgen!

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Ingredienser
1 stor mango, ca 300 g fruktkjøtt
½ brent chili
1ss sitronjuice
6 ss vaniljekesam
20 g ristede hasselnøtter
Frisk sitronmelisse

Skrell mangoen med en skarp kniv eller grønnsaks-skreller.
Legg mangoen flatt på fjølen.
Skjær av “toppen” og “bunnen”, ca ⅓ på hver. (Den siste tredjedelen er steinen.)
Kutt deretter i passende terninger, ca 1-2 cm.
Legg en chili på et stekebrett og sett brettet på platetoppen eller et korkunderlag.
Svi av med gassbrenner, chilien skal bli helt svart.
Rull chilien i plast og la den hvile ca 5 minutter. (Dette gjør at det svidde skallet blir enklere å få av.)
Finhakk chilien med en skarp kniv.
Bland sammen sitronsaft, chili og mango i en blandebolle.
Grovhakk hasselnøttene og stek dem gylne i en tørr steke panne.
Dander mango, vaniljekesam og hasselnøtter på tallerken og pynt med frisk sitronmelisse.

Oppskriften gir 110 kcal ifølge kaloriberegning fra vektklubb.no

mango_vg2

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply