Alle oppskrifter Glutenfri Lunsj & middagsretter Salater

Sashimi salat med syrlig soyasaus

Oppskriften gir 4 porsjoner

Ingredienser
200 – 300 g sashimi laks
1 avokado
Små salatblader; babyspinat, red rhubarb, mizuna, kjørvel e.l.
1 dl Soyasaus med redusert saltinnhold
Juice & zest fra 1 lime
½ finhakket chili
2 finhakkede sjalottløk
2 revet hvitløk
30 g grevet ingefær

Saus:
Bland chili, sjalottløk, hvitløk, ingefær, limejuice og limezest i en bolle.
Tilsett 1 dll soyasaus og rør rundt.
La det stå i minst 15 minutter.

Skyll salatbladene i kaldt vann og tørk den på et kjøkkenhåndkle.
Del avokadoen i to på langs og fjern stenen enten med en skje eller ved å klemme lett på undersiden slik at den popper ut.
Del deretter avokadoen i to på langs igjen og skjær passende biter på tvers.
Skjær laksen i ca 0,5 cm tykke biter.
Dander fisk og grønnsaker på tallerken eller på et stort fat.
Sausen setter i gang en slags kokeprosess så jeg anbefaler og servere sausen ved siden av.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply