Alle oppskrifter Glutenfri Salater

Dampet blomkål med dijonsennep og rosepepper

Stadig flere får seg dampovn på kjøkkenet og endelig har vi også fått en i hus!

Det er mange fordeler ved å tilberede grønnsaker i en dampovn. En av fordelene er at grønnsakene lekker mindre næringstoffer enn ved koking i gryte. En annen fordel er konsistensen blir mye bedre og det er enklere å få et bra resultat. Det går selvfølgelig an å overkoke grønnsaker i en dampovn men da må man nesten glemme tiden.

Dampet blomål med dijonsennep og rosepepper passer til salater, koldtbord, fisk og kjøtt.

Her er oppskriften:

Ingredienser
1 blomkål
2 ts grov dijonsennep
2 ss rapsolje
20 rosepepper korn
Maldon havsalt

Skjær av bladene på blomkålen med en rotkniv.
Skjær eventuelle stygge kanter og del de største bladene i mindre biter på langs.
Skjær bukettene av stilken og del stilken i passende biter.
Del de største bukettene i to.
Fordel blomkålbuketter, stilk og blader på et brett til dampovnen. *
Forvarm dampovnen på 100 grader celsius.
Damp blomkål i 8-10 minutter og sjekk konstistensen, de skal være al dente.
Ta ut brettet og avkjøl 5 minutter på kjøkkenbenken.
Bland sammen dijonsennep og rapsolje en blandebolle.
Ha i blomkål og bland godt.
Kværn eller knus pepperkornene.
Dander på et fat og strø over havsalt og nykværnet pepper.
Server!

Dersom du ikke har dampovn går det fint an å koke blomkålen i en gryte. Da bør 2-3 minutter være nok.

bkd_3_800

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply