Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Pålegg Video

Bønnekrem med persille

Bønnekrem med persille er et godt og sunt pålegg som er enkelt å lage. Jeg ser på denne oppskriften som en basisoppskrift der man kan tilsette andre smaker for å variere dersom man ønsker det. Urter, soltørkede tomater, oljer og diverse peppertyper er eksempler på andre ingredienser som egner seg godt i bønnekrem.

Oppskriften gir ca 3 dl pålegg.

Ingredienser
150 g tørkede hvite bønner lagt i vann over natten
Vann
En stor neve kruspersille eller persilleblader
Salt

Sil vannet av bønnene og skyll dem i kaldt vann.
Ha bønnene i en gryte og tilsett vann.
Kok møre, ca 30 min.
La bønnene avkjøles litt i gryta og ha bønnene i et litermål e.l.
Tilsett persille og kjør med stavmikser.
Juster konsistensen med kokevannet.
Smak til med salt.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply