Vintergryte er en sunn og rask gryte som passer fint i en travel hverdag. Dersom du har laget grønnsakene og kraft ferdig på forhånd lager gryta nesten seg selv. Det eneste du trenger å gjøre er å kutte litt poteter og persilleblader og la det småputre i en snau time.
Det er ikke vanskelig å lage god, sunn og billig mat men det lønner seg å planlegge litt 🙂
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser
1-1.5 liter grønnsakskraft med grønnsaker
600 – 800 g poteter
Grovhakket frisk persille
Salt
Nykvernet pepper
Lag grønnsakskraft som beskrevet i denne linken.
Mål opp 1-1.5 liter grønnsaker + kraft i en gryte.
Skyll potetene godt i kaldt vann.
Kutt potetene i grove biter og ha dem i gryten sammen med grønnsakene og kraften.
Tilsett mer vann eller kraft hvis det er nødvendig.
Kok potene møre, ca 30-40 minutter.
Gryte kan godt stå å trekke litt etterpå slik at stivelsen fra potetene jevner gryta.
Ha i persille og smak til med salt og nykvernet pepper.
Server, gjerne med nybakt brød!
No Comments