Blogg Tips & tricks Video

Slik skoller du tomater

Tomaten er en av mine favoritt grønnsaker. Jeg liker den fordi den smaker veldig godt og er så ekstremt anvendelig. Den kan brukes til alt og kan tilberedes på utallige måter. Du kan spise den rå på skiva eller i salater, den kan stekes i panna, bakes i ovnen, eller tørkes i sola for å nevne noen. Men skal du bruke den i tomatsaus er det en ting du bør gjøre først, fjerne skallet.

Grunnen til at vi bør fjerne skallet på tomater når vi skal bruke dem i sauser og supper er at skallet inneholder uløselig fiber som vi ikke klarer å bryte ned, verken når vi varmebehandler maten eller når vi spiser den. Resten av tomaten, bortsett fra frøene som det ikke er nødvendig å fjerne, inneholder mest løselig fiber som brytes ned under varmebehandlingen og “smelter” sammen til en søt og deilig saus.

Det er selvsagt ikke farlig å spise uløselig fiber, snarere tvert i mot, men det påvirker smaken og det er absolutt verdt å ta seg tid til å fjerne skallet. Dersom du ikke skulle ha tid til å skolle tomatene vil jeg faktisk heller anbefale å bruke hermetiske tomater, gjerne Mutti Polpa knuste tomater.

Jeg bruker ofte Mutti Polpa selv, men tomatsaus blir helt klart best med ferske skollede tomater, til og med hvis du bruker de oransje tomatene det selges så altfor mye av i Norge 🙂

Bruk gjerne skollede tomater når du lager Chili sin carne, Tomatsuppe eller Rød suppe.

NB! Videoen er kun ment som en demonstrasjon og du kan selvsagt ha i flere tomater i gryta på en gang 🙂

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply