Alle oppskrifter Glutenfri Lunsj & middagsretter Supper & gryter Video

Tomatsuppe jevnet med røde linser

Hvis jeg skulle tippe så vil jeg tro at tomatsuppe fra Toro er den mest populære suppen i Norge. Den er enkel og grei, billig, og tar kort tid å lage. Det er bare så synd det er så få tomater i den…

Her er en oppskrift på en nesten like enkel suppe som er mye mer næringsrik og som selvfølgelig smaker mye bedre 🙂

I stedet for meljevning bruker jeg røde linser til å jevne suppen. I tillegg til å virke som et tykningsmiddel er linsene rike på viktige næringsstoffer som proteiner, fiber, jern og komplekse karbohydrater.

tomats2

Oppskriften gir ca 2 liter suppe.

Ingredienser
800 g skollede tomater / 2 bokser hermetiske tomater
1 squash i grove biter
1 gul eller rød paprika i grove biter
1 chili med frø i grove biter
100 g rødelinser
0,7 dl – 1 liter grønnsakskraft eller vann
Salt

Forbered grønnsakene som beskrevet i ingredienslisten og ha dem i en gryte.
Tilsett røde linser og grønnsakskraft eller vann.
Kok opp og sett på lokk.
La det småkoke i 30 minutter.
Kjør glatt i blender eller bruk en stavmikser.
Smak til med salt og server, gjerne med ristede kikerter som på bilde!

Suppen kan også serveres kald i ett shotglass som en appetittvekker eller en forrett.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply