Alle oppskrifter Glutenfri Pålegg

Hummus

Hummus er i vinden som aldri før og her er min versjon. Den er nok ganske lik som andre oppskrifter bortsett fra at jeg dropper sitronsaften. Jeg er veldig glad i syre men synes faktisk at hummus smaker bedre uten sitronsaft, i hvert fall i denne oppskriften.

Jeg har som regel tørkede kikerter i skapet som jeg bruker i supper og salater, men akkurat til hummus kan det være lurt å bruke hermetiske kikerter. De trenger litt ekstra koketid så ikke hummusen blir kornete, så hvis man vil være på den på den sikre siden vil jeg anbefale hermetiske kikerter. Det er jo tross alt hvitløk og tahin som står for smakene mens kikertene binder alt sammen til en deilig kremet puré.

Du må gjerne toppe hummusen med eksotiske krydder som stjerneanis, fenikkelfrø, cumin eller paprikapulver og en god olivenolje. Eksperimenter med forskjellige krydder og grønnsaker og lag din egen favorittoppskrift. Søtpotet-hummus og paprikapesto-hummus er blant mine favoritter men jeg lager ofte vanlig hummus også.

hummu

Oppskriften gir ca 0,5 L hummus.

Ingredienser
100 g tørkede kikerter lagt i vann over natten eller 2 pk gogreen hermetiske kikerter
2-4 ss tahin, smak til
1-2 hvitløksfedd
Vann
Salt

Tørkede kikerter:
Hell av vannet og skyll godt i kaldt vann.
Ha over i en gryte og dekk med vann.
Kok opp og la det småkoke under lokk i ca 40-60 minutter.
Hell av vannet og avkjøl kikertene.

Kjør ferdigkokte kikerter og hvitløk glatt i foodprosessor, ca 3-5 minutter avhenging av foodprossoren din.
Tilsett mer vann dersom hummusen blir for hard.
Smak til med tahin, salt og eventuelt mer hvitløk.
Konsistensen bør være ca samme som en luftig skjokoladekrem hvis det gir noen mening.

Hvis hummusen fortsatt er litt kornete så hjelper å kjøre den litt lenger. Dersom du har en highspeed blender kan du eventuelt bruke den.

Personlig så bruker jeg som regel 1 hvitløkfedd og 3 ss tahin, av og til mer. Men dersom du er veldig glad i hvitløk vil jeg anbefale å bruke minst 2 fedd.

Jeg kjøper som regel tahin på glass fra Helios, men når jeg lager tahin selv rister jeg alltid sesamfrøene som i videoen nedenfor.

hummu2

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply