Alle oppskrifter Dressinger og vinaigretter Glutenfri Video

Paprikapesto med chili & mandler

Dette er en av mine absolutte favorittoppskrifter! Ikke la deg lure av av det er få ingredienser i denne pestoen. Etter at skallet på paprika og chili er svidd av i ovnen får de en helt annen smak. Det kan minne litt om hva som skjer med tomaten når man skoller de, men ved å bake paprikaen i ovnen på høy varme får den også litt grillsmak, i tillegg til at smaken blir mye rundere og søtere. Flådd paprika er forresten et ypperlig garnityr i seg seg selv.

Paprikapesto passer til taco, til burritos, til alt av salater, rett på brødskiva og mye mer.

Oppskriften gir ca 0,4 – 0,5 dl pesto.

Ingredienser
5 rød paprika
1 chili
20 g mandler eller hasselnøtter
1 ts salt

Se videoen 🙂

Skyll paprika og chili i kaldt vann.
Del paprika i to og fjern frøene.
Legg på et stekebrett med silikonmatte eller bakepapir.
Legg chilien ved siden av paprikaen.
Sett inn i forvarmet ovn på minst 250 grader.
Stek til skallet er brent, som i videoen.
Ta ut og avkjøl på kjøkkenbenken.
Prøv så å dra skallet forsiktig av.
Det meste løsner veldig lett, men det kan være litt vanskelig på noen steder fordi skallet ikke er brent jevnt. Det går helt greit om noen skallrester kommer med i pestoen.
Ha den flådde paprikaen og chilien i en food prosessor.
Tilsett mandler og kjør glatt.
Hell pestoen over i en beholder og oppbevar i kjøleskap.

Det er veldig forskjell på hvor sterk chilien er, så hvis du er veldig glad i chili er det selvfølgelig ingenting i veien for å ha i flere chili.

Legg gjerne igjen en kommentar hvis det er noe du lurer på 🙂

Her er en fantastisk salat med kikerter og paprikapesto og hummus!

sal4

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply