Alle oppskrifter Glutenfri Lunsj & middagsretter Supper & gryter Video

«Kremet» Gulrot- og linsesuppe med ruccolasalat og ristede sesamfrø

Oppskriften gir ca 4 porsjoner.

Ingredienser
5-6 middels store gulrøtter
1 løk
50 g røde linser
1 liter grønnsakskraft eller vann
2 ss rapsolje
1 pk vasket ruccolasalat eller lignende
Ristede sesamfrø
Maldon havsalt
Nykvernet pepper

Se videoen øverst i posten.
Skyll gulrøttene godt i kaldt vann. Skrelling er ikke nødvendig men du kan hvis du vil.
Kutt av endene og kutt i grove biter.
Skrell løken og kutt i grove biter.
Ha rapsolje i en sautepanne eller gryte og tilsett gulrøtter og løk.
Stek i 5-10 minutter.
Tilsett linser og vann.
Rør rundt og sett på lokk.
Skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter.
Ta av lokket og avkjøl i et par minutter før du tar det over i blenderen.
Blend til suppen blir helt glatt.
Dersom du syntes suppen blir for tykk kan du tilsette mer vann.

Porsjoner suppen i skåler og strø over havsalt og nykvernet pepper.
Ha i ruccolasalat og avslutt med litt ristede sesamfrø.
Server, gjerne med nybakt brød!


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply