Alle oppskrifter Belgfrukter & frø Glutenfri Pålegg Video

Pålegg av rødbeter og røde bønner

Denne oppskriften er superenkel og det har jeg gjort med fullt overlegg. Jeg kunne godt ha gjort den litt mer “spennende” ved å for eksempel tilsette rapsolje og kokte rødbetterninger, men jeg ville heller lage en mager og rask oppskrift. Det er heller ikke nødvendig med flere ingredienser siden rødbetene er såpass kraftige og bønnene bidrar til en fin konsistens som er enkel å smøre. Men vi kan jo kalle det en baseoppskrift som kan være et utgangspunkt for andre versjoner dersom man ønsker det.

Jeg bruker pålegget enten rett på brødskiva eller med masse frisk salat eller urter på toppen, som for eksempel frisk persille eller ruccula. Det smaker veldig godt synes jeg, men noen vil kanskje si at det smaker litt for sunt 😉

rbp-2

Pålegg av rødbeter og røde bønner

Print Recipe
Serves: 0,5 L Cooking Time: 1 time

Ingredients

  • 100 g røde bønner lagt i vann over natten
  • 2-3 middels store rødbeter
  • Salt

Instructions

1

Sil bønnene og skyll godt i kaldt vann.

2

Skrell rødbetene og kutt i grove biter.

3

Ha rødbeter og bønner i en gryte.

4

Dekk med vann, ca 1-2 centimeter over beter og bønner.

5

Kok møre, ca 40 minutter.

6

Sil av væsken i et litermål.

7

Kjør bønner og beter glatt med stavmikser eller i en foodprosessor.

8

Spe med kokevannet for å justere konsistensen.

9

Smak til med salt.

10

Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 uke.

rbp-4

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply