Alle oppskrifter Brød & andre bakverk Video

Focaccia med kalamata oliven

Legg gjerne igjen en kommentar hvis det er noe du lurer på 🙂

Focaccia med kalamata oliven

Print Recipe
Cooking Time: 2 timer

Ingredients

  • 800 g mel
  • 480 g / 4,8 dl vann
  • 150 g grovhakkede oliven
  • 50 g / 1 pk fersk gjær
  • 10 g salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • Olivenolje og havsalt til topping

Instructions

1

Se videoen.

2

Ha alle ingrediensene i en miksebolle med eltekrok.

3

Kjør forsiktig i starten og øk tempo litt når alt er blandet sammen, ca 7 minutter tilsammen.

4

Fjern eltekroken og dekk bollen med et kjøkkenhåndkle.

5

Hev i 30-45 minutter.

6

Overfør deigen til et stekebrett med silikonmatte eller bakepapir.

7

Fukt hendene godt og dra deigen forsiktig utover. Det er ikke nødvendig å dra den helt ut i kantene, men sørg for at deigen har like tykkelse.

8

Etterhev i 30 minutter.

9

Stek på 185 grader i 35 minutter.

10

Ta brødet ut av ovnen og la det hvile på en rist i minst 30 minutter før du skjærer i det.

Server gjerne med paprikapesto!

Eller prøv en eltefri focacaccia:

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply