Kontakt

P1130810-700x700Hei og velkommen til min plantebaserte blogg!

Mitt navn er Fredrik Lyhne og jeg er veldig opptatt av mat, spesielt god mat. Jeg er utdannet kokk og har i tillegg en bachelorgrad i ernæring. Den siste tiden har jeg flyttet fokuset over til plantebasert mat. Det er et ekstremt spennende og viktig tema, men også veldig utfordrende på mange måter.

Hvordan kan man lage like god mat uten animalske produkter? Vel, i mange tilfeller kan man ikke det, men vi kan lage andre retter som smaker utrolig godt på sin egen måte.

Det er for eksempel noe helt spesielt å spise en rett som smaker fantastisk og samtidig vite at 100% av ingrediensene er naturlige og gjør kroppen godt.

Dersom du ikke er helt klar for å ta steget over til plantebasert mat så husk at det er planter som danner grunnlaget i de fleste retter, selv om kjøtt og fisk gjerne får oppmerksomheten. Det er planter som gjorde den nordiske matrevolusjonen mulig for René Redzepi og Noma selv om de også serverer animalske produkter.

Uansett om du spiser kjøtt eller ikke vil jeg utfordre deg til eksperimentere mer med grønnsaker og jeg kan garantere deg at du vil få deg en overraskelse eller to!

Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe du lurer på så skal jeg svare så godt jeg kan 🙂

Jeg har tidligere levert oppskrifter til TS Avisen, PsykOpp Nytt og Vektklubb.no og er for tiden på utkikk etter nye samarbeidspartnere. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å bruke mine videoer, bilder, artikler eller oppskrifter: fredriklyhne@gmail.com

Filosofi

Maten vår skal smake godt:
Ved å tillegne oss kunnskap om råvarene vi benytter og hvordan vi tilbereder dem er god mat enkelt.

Maten vår skal være enkel å lage:
Gode råvarer trenger nødvendigvis ikke mye varmebehandlig, det er faktisk heller motsatt. En god asparges må for eksempel hverken skrelles eller varmebehandles. Den smaker allerede godt når vi plukker den fra jorden.

Maten vår skal være tilgjengelig for alle:
Forskningen har ikke visst noen signifikante fordeler med økologisk mat, selv om det i teorien høres bedre ut. Fakta er at økologisk mat foreløpig ikke er tilgjengelig for alle pga pris og produksjonsvolum, og det blir dermed vanskelig å kun fokusere på økologisk mat. Når det er sagt oppforder jeg alle til å kjøpe norske råvarer i sesong og støtte sine lokale småprodusenter.

Maten vår skal være så sunn for oss og miljøet som mulig:
Planter er rike på næringsstoffer og bør utgjøre den største andelen av kosten vår. Ikke bare er plantebasert mat bra for oss men det er også veldig bra for planeten vår. Jeg forstår at det er en utfordring å legge om til et plantebasert eller vegetarisk kosthold, men jeg håper at oppskriftene mine kan inspirere til å spise mer frukt og grønt.

Respekter maten vår:
Maten vår er fremtiden, ikke kast den i søpla.

Følg meg gjerne på sosiale medier 🙂

Youtube
Instagram
Facebook

Oppskrifter, tekst og bilder tilhører Fredrik Lyhne © dersom annet ikke er oppgitt.