Legg gjerne igjen en kommentar hvis det er noe du lurer på 🙂
Focaccia med kalamata oliven
Print RecipeIngredients
- 800 g mel
- 480 g / 4,8 dl vann
- 150 g grovhakkede oliven
- 50 g / 1 pk fersk gjær
- 10 g salt
- 0,5 dl olivenolje
- Olivenolje og havsalt til topping
Instructions
Se videoen.
Ha alle ingrediensene i en miksebolle med eltekrok.
Kjør forsiktig i starten og øk tempo litt når alt er blandet sammen, ca 7 minutter tilsammen.
Fjern eltekroken og dekk bollen med et kjøkkenhåndkle.
Hev i 30-45 minutter.
Overfør deigen til et stekebrett med silikonmatte eller bakepapir.
Fukt hendene godt og dra deigen forsiktig utover. Det er ikke nødvendig å dra den helt ut i kantene, men sørg for at deigen har like tykkelse.
Etterhev i 30 minutter.
Stek på 185 grader i 35 minutter.
Ta brødet ut av ovnen og la det hvile på en rist i minst 30 minutter før du skjærer i det.
Server gjerne med paprikapesto!
Eller prøv en eltefri focacaccia:
No Comments